MicroBit i musikundervisningen. (Östra Nyland)

Tisdagen den 13 november hade tutorerna i Östra Nyland en träff med temat MicroBit i musikundervisningen. Musikläraren Johan Halmén, som jobbar vid Lovisanejdens Högstadium och Lovisa Gymnasium, ledde tillfället. 

Eftermiddagen började vid Lovisa Gymnasium med kort introduktion om hur man programmerar i MicroBit. För endel av tutorerna var det alldeles nytt medan andra hade bekanta sig med produkten tidigare. Programmet fortsatte sedan med hur man kan använda MicroBit under musiklektionerna.  

Johan Halmén förevisade också instrument som han och elever hade projekt kring. På bilderna intill ser ner en låda som blir olika instrument beroende på hur man svänger den och ett klockspel som ska gå att programmera. 

Johan har också satt upp saker som han jobbar med på YouTube.  Klicka på linken och ta en titt.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.