Tvåspråkig tutorlärardag i Lilla Villan (Sibbo)

Tutorerna i Sibbo hade ordnat en tvåspråkig fortbildningsdag för för andra tutorer från Kotka (svenska), Lovisa, Borgå, Askola och Sibbo. Dryga 20 tutorer hade möjlighet att närvara vid tillfället som ordnades i Lilla Villan i Nickby centrum, Sibbo. Temat för dagen var spel.

Dagen inleddes med morgonmål och en presentation av den historiska platsen. Själva fortbildningen började med en presentation av spelet Seppo. I Sibbo har man några års erfarenhet av det nätbaserade spelet. Det övriga tutorerna fick spela på ett mångsidigt sätt. För de flesta var spelet nytt och för många var det säkert ett verktyg som kommer att användas i fortsättningen. 

Det andra spelet som presenterades och testades var ett ”Rörligt brädspel”. Tutorena fick verkligen röra på sig på ett lekfullt sätt. Det var på sin plats när många var genomfrusna. Tävlingsinstinkten kom fram för endel och många hade en trevlig stund. 

Efter lunchen presenterade övriga kommuner olika spel så som strategispel och QR-orientering.  Dagen avslutades med kaffe, bakelse och frukt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.