Österbottens tutordag 6.11 2019 i Kvevlax lärcenter

Ett femtiotal tutorlärare från Kristinestad i söder till Kronoby i norr samlades för en gemensam träff på nybyggda Kvevlax lärcenter. Dagens innehåll bestod av keynote, rundvandring och workshops.

Dagen inleddes med en keynote av den omtyckta futuristen Niko Herlin. Nikos innehåll fokuserade på utbildningens utmaningar och möjligheter i att ge elever framtids- och förändringskompetenser. Niko lyckades både provocera och inspirera. Vilka framtider ser vi kommande? Vilka framtidskompetenser behöver en elev under hela sin livstid ifall livstiden kan vara hundratals år? När i livet behövs undervisning och vilken är lärarens roll?

Rektor Ulrika Nyström presenterade tankarna bakom nya Kvevlax lärcenter samt ledde tillsammans med tutorlärare Tomas Storgård gruppen på en rundvandring i lärcentret. Tutorlärarna diskuterade mycket kring konkreta lösningar och framtida lärmiljöer.

Eftermiddagen inleddes med tre valbara workshops där Niko Herlin under sin workshop ledde deltagare i diskussioner kring framtidens kompetenser utgående från att inledningsvis fantiserat brett kring en mängd potentiella framtider. Ann-Catherine Henriksson ledde en workshop kring hållbarhetstänk och breddade vyerna kring detta synnerligen aktuella tema. Ann-Christin Enqvists workshop fokuserade på utmaningar och möjligheter för språkundervisningen i framtidens skola.

Efter en efterlängtad kaffepaus konkluderades dagen med diskussioner kring tutorlärarverksamheten i regionen. Tutorlärarna dokumenterade gruppvis diskussionen i nedanstående Padlet.

Made with Padlet

Ett stort tack riktas till Kvevlax lärcenter för att vi fick komma och bekanta oss med er verksamhet. Ett annat stort tack för givande diskussioner, nätverkande, tips och inspiration riktas till alla föreläsare och deltagare under dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.