Tutor Syd 3.0 Regional höstträff 14.11 på Utbildningsstyrelsen

Den regionala höstträffen för Tutor Syd 3.0 var 14.11 på Utbildningsstyrelsen, Helsingfors. Tutorlärare från 12 kommuner deltog i programmet. Dagen började med information kring nätverket av tutorkoordinator Tove Eklund. Gästande föreläsare var Marika Toivola, FM, ”Vuoden opettaja 2019” som på ett inspirerande och utmanande sätt presenterade sin syn på ”Käänteinen arviointi”. Hon uppmuntrade oss alla att våga prova på nytt, att våga välja bort och att våga göra misstag.

Efter föreläsningen handledde nätverkets planeringsgrupp en bedömningsdiskussion i blandade grupper. Under diskussionen gjordes reflektioner kring Marikas föreläsning och man diskuterade även den lokala bedömningsprocessen, föräldrarnas delaktighet i processen och goda modeller för formativ bedömning. Efter lunch deltog tutorlärare i en valbar workshop av följande tre alternativ:

Fem nyckelstrategier för formativ bedömning med Minttu Myllynen.
Lärandematriser som verktyg för lärande med Mia Skog.
Aktivera eleverna med portfoliopedagogik med Malin Nordström.

På eftermiddagen fortsatte programmet med information kring bedömningsprocessen med undervisningsrådet Maj-Len Engelholm. Vi fick ta del av den aktuella utvecklingen, hur man beaktat kommentarerna till bedömningsutkastet och vilken responsen varit.

Vi avslutade dagen med utvärdering via Mentimeter och Google formulär. Dagens alla diskussioner, presentationer och utvärderingar samlades på en Padlet som delges alla deltagare. Ett stort tack till alla som deltog!

Alla tutorlärare fick detta paket dagen till ära. Dessutom utdelades Raseborgs tutorkalender. Synlighet för tutorverksamheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.