Erasmusprojekt kring robotik i Smedsby-Böle skola

Education Advancements through Robotics Labs for Youth använder sig av innovativa metoder i en digital era. Syftet med projektet är att utveckla arbetssätt som främjar innovativa metoder och använder sig av sådan pedagogik som främjar ett aktivt deltagande i lärandeprocessen. En annan prioritet kommer att vara att uppdatera och utveckla digitala läromedel och verktyg, i synnerhet öppna utbildningsresurser, öppna läroböcker och gratis mjukvara.

Detta kommer att föda synergieffekter på flera plan mellan skola, forskning och innovationsverksamhet. Projektet främjar ny teknik som drivkraft för förbättringar inom utbildning, fortbildning samt inom ungdomsverksamhet. Projektet kommer också att stödja nya undervisningsmetoder och verktyg.

Projektet vill stödja den pedagogiska utvecklingen av utbildare (till exempelvis lärare, professorer, handledare, mentorer, tränare etc.) men även ungdomsarbetare. Projektet vill även gynna elever med speciella behov och eventuell besvärlig bakgrund samt verka för mångfald i klassrummet, användning av nya undervisningsmetoder och verktyg. På detta sätt skapas utrymme för sammanhang samt ett arbetsbaserat och informellt lärande.

Projektet är ett tvåårigt Erasmus+-samarbetsprojekt där skolor från fem länder deltar. Deltagande skolor är Dalvíkurskóli på Island, Scuola di Robotica i Italien, Centrum Edukacyjne EST i Polen, Mtü Tartu Katoliku Hariduskeskus i Estland samt Smedsby-Böle skola i Finland. 

Läs mer om projektet och se materialet genom länkarna nedan.
https://edurobots.eu/
https://www.facebook.com/edurobotserasmus/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.