Enkla verktyg för att komma igång med distansundervisning

Här samlar vi användbara webbsidor och övriga tips om hur distansundervisning kan genomföras. Hör gärna av er om ni har tips om detta så sätter vi till dem!

Sidan uppdateras kontinuerligt.

Whiteboard.fi är ett inhemskt företag. Eleverna behöver inte logga in utan kopplas upp till ett digitalt klassrum skapat av läraren. Läraren ser elevernas whiteboard i realtid och eleverna kan svara på frågor, sammanfatta i text, rita figurer mm. Eleverna kan också se lärarens whiteboard. Mia Skog berättar mer i nedanstående video.

Ett annat enkelt verktyg är Padlet. Padlet är en digital anslagstavla där du lätt samlar in kommentarer, bilder, dokument etc. Läraren behöver skapa ett konto på Padlet.com men eleverna klarar sig utan konto. En Padlet är dock publik dvs lagring av persondata (selfien, namn i text etc) bör undvikas. John Henriksson har gjort en guide för hur man skapar en Padlet här nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.