Google Suite for Education och distansundervisning

Här samlar vi tips och guider för hur man kan arbeta på distans med G-Suite och de verktyg som finns där. Har du tips att dela med dig av så får du gärna ta kontakt.

Linda Mannila har skapat en snabb guide för Google Hangouts (gratis och privatversionen). Funktionerna för er som har G-Suite i kommunen är dock väldigt lika denna version.

Använder du iPad och G-Suite så kan nedanstående guide av Mia Skog att vara nyttig för dig.

Google Classroom fungerar bra som delningsplattform för dina länkar till Hangouts och annat. Därtill kan du dela material åt eleverna samt ta emot inlämningar. John Henriksson har gjort en kort intro till Classroom här nedan.

Observera att tillgången till Google Classroom fungerar så att privata konton (slutar på @gmail.com) endast kan bjuda in andra privata konton. Kommunala googlekonton (slutar t.ex. @edu.kommun.fi) kan bjuda in andra kommunala konton. Administratören kan öppna upp detta i adminkonsolen men kommunens GDPR-samtycke täcker troligtvis endast kommunala konton vilket säkert är orsaken till att det är satt så.

Om du skapar en klass i Google Classroom är det alltså rekommenderat att du själv använder ditt kommunala googlekonto och bjuder in eleverna med deras skolmejl.

Olle Pietikäinen i Vanda har skapat nedanstående mer omfattande guide för distansundervisning med G-Suite. Videon innehåller mycket nyttigt och många pedagogiska tips.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.