Nyttiga länkar & grupper

Det har varit ett sant nöje att se hur aktiv delningen av material, tips och stöd har fungerat på alla håll. Croudsourcing när det funkar som bäst! Fortsätt gärna dela i samma takt.

Det börjar nu bli tufft att hänga med för oss alla och här försöker vi samla nyttiga länkar med svenskspråkigt innehåll på ett och samma ställe. Har vi missat någon länk? Kontakta gärna en tutorkoordinator nära dig så lägger vi upp.

Webbsidor

AOE.fi

Utbildningsstyrelsen samlar här öppet material. Digitalisering och teknologi, informations- och kommunikationstekniska färdigheter, digitala verktyg och kvalitetskriterier för virtuella kurser är underkategorier där material kring distansundervisning läggs upp.

Malms klurigt – 4Bs klassrum

Denna sida är en guldgruva med tips och idéer och innehåller också färdiga Grej of The Day filmer för varje dag.

Skolahemma.se

Denna sida är från grannlandet och sköts av RISE och Skolverket. Här finns mycket stödmaterial som även kan vara till nytta för många i våra regioner.

Läromedel.fi

Här finns ljudböcker, lärarhandledningar, e-böcker och annat färdigt material. Mycket material är öppet tillgängligt medan en del kräver inloggning.

Vetamix

Svenska Yle samlar här sitt material som lämpar sig för undervisning. Gå in och gör en sökning kring det du har på kommande så är chansen stor att du hittar material åt dina elever.

Sydkustens ordkonstskola

Uppgifter kring ordkonst samlas här på denna sida och mycket är specifikt för att kunna göras på distans.

Skolresurs

Via Skolresurs hittar du mycket material i materialbanken. Kika i mapparna efter just det ämne du letar efter så är chansen stor att du hittar material som lämpar sig för distansundervisning.

Grupper på sociala medier

Använd gärna #denvirtuellaskolan när du delar material. Denna hashtagg är skapad av FSL.

Tutorlärare

Denna grupp är ämnad för tutorlärare specifikt för att kunna diskutera tutorverksamheten. Tutorläraruppdraget kan kännas ensamt ibland och att man som tutorlärare skall kunna allting och då är det bra att man får diskutera med andra i samma situation.

Materialbank grundskolelärare

Denna grupp är sluten men alla som jobbar inom bildningssektorn är välkomna att komma med. I nuläget har gruppen närmare tusen medlemmar. Sonja Autio startade igår en delad mapp på Google Drive där vem som helst kan lägga in material för distansundervisning i färdiga mappar.

iPads i skola och förskola

För er som använder iPads som enhet är denna gruppen att hålla koll på på svenska. Här finns många väldigt kunniga personer som gärna svarar på frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.