Elevagentverksamhet på temat mediekunskap

Tutor Syd 3.0 (tutorlärarnätverket i södra Finland) har i samarbete med Pargas stad genomfört en elevagentverksamhet som ett pilotprojekt. Elever i åk 2 och åk 4 har utbildats till www-agenter, dvs fått handledning i mediekunskap och digital kompetens. Vi har utgått från läroplanens kompetensområden och planen för digital kompetens i Pargas stad för åk 2 och åk 4. Elevagentverksamhet bygger på elevdelaktighet – elev lär elev- och kan vara speciellt motiverande inom mediefostran. Elevagenterna har jobbat i par och efter avslutad workshop har de dragit ett ca 10-15 minuters pass i egen klass, med stöd av läraren. Sen har klassen haft möjlighet att fortsätta lektionen kring samma tema, t.ex med hjälp av delat stödmaterial till alla lärare.

Www agenterna avslöjar bluffen, blir nätsmarta och hittar spåren!
En workshop kring falska bilder och falska identiteter.

Nu erbjuder vi er möjligheten att ta del av våra 3 workshops, där varje workshop är planerad för 2 lektioner. Det finns undervisningsmaterial, lärarhandledning och stödmaterial, allt samlat i en presentation och ett delat dokument. Du kan använda materialet i närundervisning eller i distansundervisning, för åk 1-6, som elevagentverksamhet eller som lektioner för hela klassen. Har du frågor om materialet så ta kontakt med handledarna; tutorkoordinator tove.eklund@edu.pargas.fi, it-pedagog sebastian.ducander@pargas.fi, eller utbildare linda@digismart.fi.  

Namnskyltar åt agenterna.
Diplom efter avslutad agentutbildning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.