Escape Room: ”Tillbaka i tiden”

Välkommen till escape roomet ”Tillbaka i tiden” som är designat för elever i åk 1-6. Linda Mannila har skapat escape roomet för projektet Bothnia Tutors 2.0 som är fritt fram att använda för vem som helst. Projektet finansieras av Utbildningsstyrelsen.

Rummet hittas HÄR:

(Tipslista för läraren hittas här)

Hur går det till i praktiken?

De äldre eleverna kan lösa mysteriet i mindre grupper, medan det för de yngre eleverna kan vara bra att lösa det tillsammans i helklass. Ett förslag är då att läraren visar uppgifterna på skärmen och gemensamt med eleverna går igenom mysteriet steg för steg.

Svaren kan skrivas med små eller stora bokstäver. Om ett svar är rätt går spelet automatiskt vidare, om det är fel får man ett felmeddelande och då gäller det att försöka igen.

Det går att spela på vilken enhet som helst, men det blir rätt smått på telefon, så rekommendationen är att spela på något med större skärm än telefonen. Förutom något att spela på kan det vara bra att ha papper och penna framme.

Lösningen till de flesta uppgifterna finns inne i spelet, förutom en deluppgift där eleverna kan behöva söka på nätet. Nedan ser du en lista över alla sidor i spelet med en genomgång över vad som behöver göras på respektive sida, hur uppgifterna kan lösas och de rätta svaren.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.